У 2019-2020 роках Україна повинна віддати 12 мільярдів доларів за зовнішнім державним боргом. Постає питання: де Україні взяти такі величезні кошти?

Влада олігархів відповідь знайшла миттєво: підняти українцям ціну на газ, щоб взяти новий кредит в МВФ завбільшки 3,9 млрд доларів. Дозвольте спитати: а цей кредит як віддавати будемо? Газ по 20/30/50 і новий кредит? Це не вирішення проблеми.

Мусимо віддати борг - найперше дивимося, хто заборгував нам. То давайте подивимося, хто заборгував Україні?

Олег Бахматюк - 10,2 млрд грн, Дмитро Фірташ - 9,8 млрд грн, Микола Лагун - 8 млрд грн, Костянтин Жеваго - 6,3 млрд грн, Леонід Клімов - 3,4 млрд грн, інші олігархи - 7,5 млрд грн.

Загалом - 45,2 мільярда гривень.

А тепер до статистики. 100 найбагатших олігархів в Україні володіють половиною всього державного боргу України (37,5 млрд доларів). У 2018-му олігархи в Україні збагатилися в 12 разів швидше, ніж ВВП України. 154 мільярди доларів (!) олігархи вивели з України в офшори. І вони ще й боргують нам, українцям, 45 мільярдів гривень. Так от, товариство, де причина української бідності - в олігархії.

Антиолігархічний пакет докорінних перетворень «Свобода» давно зареєструвала у Верховній Раді. Потрібна тільки політчина воля, щоб проголосувати за нього - зняти зашморг з шиї українців, затягнути пасок на пузі олігархів. Бо далі так тривати не може.

ІА "Вголос": НОВИНИ