У неділю, 17 листопада, у російському місті Еліста Республіки Калмикія пройшов п’ятий за рахунком мітинг, під час якого близько двох тисяч місцевих жителів вимагали відставки виконуючого обов’язки мера міста бойовика «ДНР» Дмитра Трапезнікова.

Про це пише DW.

“Ми вимагаємо зняття Трапезнікова з посади. Ми вимагаємо проведення референдуму і прямих демократичних виборів глави міста”, — заявив один з організаторів акції, підприємець Борис Болєєв.

За словами протестувальників, вони зазнають переслідувань — правоохоронні органи порушили вже 15 адміністративних справ.

“Ми буддистський народ. І у нас так заведено: до влади приходили люди з чистими помислами. Трапезніков приїхав із самопроголошеної «ДНР», із зони бойових дій на території чужої держави. Він прийшов з брудними руками. Йому тут робити нема чого”, — заявив учасник акції Очир Катишев.

Нагадаємо, що жителі Республіки Калмикія вийшли на протести проти призначення на посаду мера міста Елісти бойовика «ДНР» Дмитра Трапезникова. Протестувальники заговорили до нього українською мовою.

ІА "Вголос": НОВИНИ