Сигарет на майже 500 тисяч гривень виявили вчора, 18 березня, прикордонники відділення «Нижні Петрівці» Чернівецького загону.

Дві групи осіб, які з’явилися біля кордону з Румунією майже одночасно та на одному напрямку, прикордонники помітили під час патрулювання кордону, повідомляє Держприкордонслужба України.

«Одна з груп при спробі затримання вдалася до втечі, покинувши товар. Під час переслідування пачкарів прикордонникам довелося здійснити кілька попереджувальних пострілів вгору. Проте вони проігнорували вимоги та втекли», – йдеться в повідомленні.

Згодом, в ході огляду прилеглої до кордону місцевості, прикордонники виявили покинуті 24 ящики сигарет, а також трьох коней. Тварини, яких правопорушники використали для підвезення тютюнових виробів, знаходилися за кілька сотень метрів від кордону.

Також інша група правопорушників спробувала «перекинути» ще 2580 пачок сигарет. Однак їм завадив інший прикордонний наряд, який ніс службу на цьому напрямку.

Всі тютюнові вироби вилучено, особи порушників встановлюються.

Як повідомлялося, в лютому на кордоні з Румунією українські прикордонники виявили рекордну партію контрабандних сигарет у 146 ящиків на 2-2,5 мільйона гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ