На Закарпатті прикордонники затримали групу нелегалів з Алжиру. Нелегали тричі намагалися перетнути кордон протягом доби.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як зазначається, у суботу, 17 липня співробітники оперативно-розшукового підрозділу прикордонників дізналися про спробу порушення державного кордону.

За даними прикордонників, нелегалів мали перевозити автомобілями з Києва.

«В рамках операції «Карпати 2021» прикордонники організували взаємодію з міграційною поліцією ГУНП в Закарпатській області. Правоохоронці встановили ймовірне місце порушення кордону та виставили додаткові спільні наряди прикордонників зі співробітниками Нацполіції», - йдеться у повідомленні.
Один з нарядів ДПСУ зупинив таксі на околиці села Кам’яниця Ужгородського району. Ним керував 20-річний закарпатець, який перевозив трьох іноземців: один з них мав алжирський паспорт, інші двоє не мали документів, але також назвли себе громадянами Алжиру.

Їх доставили до прикордонного підрозділу, вирішується питання про притягнення іноземців до відповідальності за спробу незаконного перетинання кордону (ч.2 ст.204-1 КУпАП), а водія за незаконне перевезення іноземців ( ч.1 ст.206 КУпАП).

Раніше цієї ж доби прикордонники затримали ще дві групи нелегалів з Алжиру. Двох зупинили, коли ті саме перелазили через загородження на кордоні зі Словаччиною, ще двох нелегалів виявили на контрольному посту «Нижні Ворота».

Порушників притягнуто до адмінвідповідальності за ч.1 ст. 203 КУпАП та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 5100 гривень за особу.

Нагадаємо, польські прикордонники затримали українців з підробленими сертифікатами про вакцинацію.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ