Зараз приміщення перебуває на балансі управління комунальної власності Львівської обласної ради, розповів заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк під час брифінгу у четвер, 4 травня.

«Близько року тому в облраді створили тимчасову комісію за участі представників усіх фракцій, яка довела, що представники цієї громадської організації  перебували у будівлі незаконно, - розповів Володимир Гірняк. - Після позитивного рішення Господарського суду Львівської області та процедури апеляційної інстанції розпочалося виконавче провадження.  Структури, що перебували у цьому приміщенні, мали час на добровільне виселення до п’ятниці включно, яке не виконали. Відтак сьогодні виконавча служба та правоохоронні органи здійснили примусове виконавче провадження».

За його словами, під час минулої сесії обласної ради депутати одноголосно проголосували за рішення щодо виселення російського культурного центру, який незаконно перебуває у цьому приміщенні, та організацію конкурсу щодо передання його в оренду громадським організаціям, що займаються питання АТО.

«Це у жодному разі не акція проти росіян у м. Львові чи проти російського товариства. Це було антиукраїнське кубло. Ці люди не відображали думку та інтереси російської громади у Львівській області», - зазначив заступник голови Львівської обласної ради. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ