Митрополит Талліннський і всієї Естонії Євген, якого прислали з Москви, хоче отримати дозвіл на проживання в Естонії та вивчити екстонську мову.

Про це архієрей РПЦ розповів в інтерв'ю «Радіоновинам ERR».

"З мовою, звичайно, проблема. Як я вже дізнався, естонська мова - досить складна, але оскільки я опинився тут, і мій церковний послух тут, то, звичайно, треба щось починати. І хоча на сьомому десятку вчити складну мову важко, проте, ситуація вимагає докласти до цього зусилля. Будемо намагатися", - сказав митрополит.

Також митрополит Євген хоче отримати і посвідку на проживання в Естонії, зараз він знаходиться в країні на підставі візи, яка закінчується 31 травня.

"Коли ми зустрічалися з прем'єр-міністром, він запевнив мене, що все буде нормально. Ми в організованому порядку, як це вимагає законодавство, найближчим часом подаємо всі документи і сподіваємося на отримання посвідки на проживання", - сказав митрополит Талліннський і всієї Естонії Євген.

Зазначимо, що митрополит Євген 29 травня 2018 року був обраний предстоятелем Естонської православної церкви Московського патріархату.

ІА "Вголос": НОВИНИ