Державний «Приватбанк» та Visa повідомили про запуск в Україні системи біометричної оплати покупок FacePay24 для роздрібних торговельних мереж.

Про це повідомляє пресслужба «Приватбанку».

«Першими українськими торговими точками, в яких покупці можуть оплачувати товари »обличчям«, стали чотири магазини національної мережі HOP HEY в Дніпрі», - йдеться у повідомленні.

Запуск послуги став можливим завдяки інтеграції методів оплати Visa, технологій Amazon Web Services з оновленою платформою мобільного банку «Приват24».

«У більшості з вас, напевно, зараз із собою немає навіть гаманця, тому що всі картки – у смартфоні. Ми сьогодні йдемо далі та запускаємо технологію, що дає змогу забути вдома й телефон», – зазначив голова правління «Приватбанку» Петр Крумханзл.

«Приватбанк» заявляє, що участь в проєктах найбільш інноваційних торговельних мереж дала можливість Україні запустити FacePay однією з перших в Європі.

Для використання сервісу «оплати обличчям» необхідно встановити на смартфон оновлений додаток Privat24 та активувати оплату FacePay24. Потім, дотримуючись підказок програми, потрібно зробити три селфі з різних ракурсів та прив’язати до зображення свого обличчя банківську картку Visa. Після цього оплачувати покупки можна, подивившись у спеціальну камеру планшета поруч із касою.

FacePay24 використовує систему автоматичного розпізнавання осіб Amazon Rekognition і дає можливість масштабувати цю послугу майже на будь-яку торговельну точку.

Як писав «Вголос», за період січень-серпень 2019 року чистий прибуток Приватбанку становить 25,8 млрд грн (більше мільярда доларів за курсом НБУ).

ІА "Вголос": НОВИНИ