У громадянина Нігерії, який прибув до Харкова у приватних справах, виявили малярію. Про це повідомили в прес-службі Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

Перші симптоми у чоловіка з'явилися 1 серпня: скарги на слабкість, сухість у роті, підвищення температури тіла до 39,00 С, біль у животі і рідкі випорожнення.

Однак за допомогою він звернувся лише 4 серпня. Каретою швидкої допомоги його доставили в обласну клінічну інфекційну лікарню госпіталізували з діагнозом малярія.

Під час лабораторного дообстеження хворого діагноз підтверджено.

На місці проживання хворого фахівці ввели комплекс протиепідемічних заходів.

Наголошується, що це вже шостий випадок малярії в Харківській області, в тому числі другий - у жителів Харківської області, які перебували в країнах Африки.

Довідка:

Малярія – інфекційне захворювання, збудником якого є плазмодії малярії, що передаються від хворої людини через укуси малярійних комарів. Хвороба широко поширена в країнах з тропічним кліматом, перебігає з нападами ознобу, підвищенням температури тіла і порушеннями діяльності різних органів та систем організму.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я щорічно реєструється понад 200 млн випадків малярії, 90% з яких припадає на країни Африки.

ІА "Вголос": НОВИНИ