Служба безпеки України викрила чотирьох колишніх чиновників Київської обласної державної адміністрації, які привласнили 232 млн гривень державних коштів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що оперативники спецслужби встановили, що чотири начальника різних часів одного з департаментів ОДА спільно з чиновниками комунального підприємства організували механізм збагачення на державному майні.

«За 1 гривню на рік, починаючи з 2000 року, чиновники передали комунальному підприємству в оренду будинок у центрі Києва площею майже 2 тисячі квадратних метрів. Потім нерухомість здавали в суборенду комерсантам за ринковою вартістю. Різницю спрямовували не до держбюджету України, а до кишень фігурантів справи», - повідомили в СБУ.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує незаконну передачу будинку в суборенду фірмі дружини одного з фігурантів справи.

Наразі відомо, що чотирьом колишнім керівникам департаменту ОДА оголошено про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації став скандальний Максим Скрипник, який раніше обіймав посаду в прокуратурі.

ІА "Вголос": НОВИНИ