Про це заявив прес-секретар заступника міністра юстиції України Дениса Чернишова Юрій Маслак в ефірі «112 Україна».

«Зараз відбувається представлення нового керівника. Це буде Руслан Ромашков. До цього дня він займав посаду начальника 119-ої колонії», – заявив Маслак.

Решту складу оновленого керівництва ізолятора оголосять наступного тижня.

«Що стосується старого керівництва Лук’янівського СІЗО, на сьогодні заяву на звільнення написав начальник СІЗО. Також буде змінено весь керівний склад, – заступник начальника по режимній роботі, перший заступник начальника, заступник начальника по оперативній роботі, заступник начальника з виховної роботи. Всі ці посади займатимуть інші люди. Думаю, це питання наступного тижня», – повідомив Маслак.

Зв'язок звільнень з бунтом «торнадовців» поки що не коментують.

«Військова прокуратура проводить розслідування, все зафіксовано, і ми провели своє службове розслідування. І всі факти, про які заявляв Анатолій Матіос, вони теж були знайдені. Ми нікого не будемо покривати, звільнення чи заява на звільнення не звільняє будь-яку особу від відповідальності. Якщо особа була винною чи допустила якесь порушення, вона нестиме відповідальність», – підкреслив представник Мін'юсту.

Нагадаємо, 9 серпня під час етапування бійців «Торнадо» під Лук'янівським СІЗО відбулися зіткнення між громадянами та правоохоронцями.

У результаті трьох бійців батальйону «Торнадо», яких утримували в Лук'янівському СІЗО в Києві, етапували, а інших посадили в карцер. Як розповіли в Мін'юсті, у внаслідок застосування бійцями саморобних вибухових пакетів постраждав один з правоохоронців. Крім того, повідомлялося, що «торнадовці» облили бензином одного з правоохоронців і погрожували підпалити його.

Міністр юстиції України Павло Петренко анонсував жорсткі адміністративні рішення щодо співробітників Лук'янівського СІЗО найближчим часом. Зокрема у Мін'юсті звільнили все керівництво Лук'янівського СІЗО.

ІА "Вголос": НОВИНИ