Впродовж 2019 року на адресу правоохоронних органів України періодично надходять анонімні телефонні дзвінки з інформацією про замінування територій чи об’єктів, незалежно від їх форм власності.

Про це повідомляє Управління Служби безпеки України у Львівській області у Facebook.

В управлінні зазначають, що анонімні псевдомінування – один з елементів гібридної агресії, яку веде РФ проти нашої країни.

«Іноді, ситуація із «псевдомінуванням» набуває масового характеру, при чому більшість повідомлень надходять з так званої «Л/ДНР» чи РФ із застосуванням новітніх засобів телекомунікаційного зв’язку та анонімних поштових серверів. Головна мета таких повідомлень – дестабілізація суспільства, виведення з ладу об'єктів з масовим перебуванням людей (навчальні заклади, державні установи, банки, бізнес-центри, ТРЦ, кінотеатри, тощо), поширення паніки серед населення в різних регіонах країни», - йдеться у повідомленні.

Також управління СБУ у Львівській області закликає мешканців міста та гостей регіону зберігати спокій, дотримуватись вказівок та інструкцій правоохоронних органів під час проведення заходів з протидії терористичним загрозам, а також просить громадян з розумінням ставитись до їх роботи.

«Водночас, нагадуємо, що ст. 259 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на термін від 2 до 6 років за завідомо неправдиві повідомлення із погрозами терористичного характеру. За повторний дзвінок, зловмисника може бути засуджено на строк від 4 до 8 років ув’язнення», - додають в управлінні.

Як писав «Вголос», майже 100 неправдивих повідомлень про замінування зафіксовано від початку цього року на залізничних об’єктах Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ