Політтехнолог Олександр Кочетков проаналізував виступи політиків, зокрема й президента України Володимира Зеленського, на ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» у п'ятницю, 6 грудня, ввечері.

Про це Кочетков написав у своєму «Фейсбуці».

«Для мене президент Зеленський виступив абсолютно передбачувано: переконливо і привабливо, темою володіє, але його виступ жодного уявлення про те, що буде обговорюватися в Парижі, зрозуміло, не дає. Так, до речі, і має бути», - зазначив політтехнолог.

Колишнього голову ВРУ, а нині нардепа від «Європеської солідарності» Андрія Парубія експерт назвав ще більш передбачуваним:

«Тому що одномірний і примітивний, а його програмна платівка давно заїла на одному псевдопатріотичнму треку. І зрозуміло, чому Порошенко відправив його замість себе, - щоб не вислуховувати резонне: з якого дива ти лицемірно протестуєш проти того, про що сам і домовився з Путіним?».

Вакарчук Кочеткова теж не здивував: «співає з чужого - порошенківського - голосу, темою війни на Донбасі не володіє досконало, як, втім, і більшістю інших політичних тем».

Про очільника фракції «Слуги народу» Давида Арахамію політтехнолог вирішив не говорити, адже він «нецікавий» і «в принципі не фігура».

Здивувала експерта активна і жорстка підтримка Володимира Зеленського з боку експрезидента України Леоніда Кравчука і ексглави Грузії Міхеїла Саакашвілі:

«Те, що обидва, м'яко кажучи, недолюблюють Порошенко - не секрет. Але звучала однозначна риторика щодо недопущення мітингів «Ні капітуляції», в які Порошенко вже неабияк вклався, - це досить несподівано. Самих мітингів це, зрозуміло, не зупинить, але ось кількість охочих долучитися зменшились».

Особливо Кочетков здивувався тому, що на ефір не прийшла очільниця «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«Тимошенко могла не прийти на телепередачу, рейтинг якої зашкалює, лише в двох випадках. Вона настільки захворіла, що прибути на ефір просто не в змозі, але тоді чому не попередили Савіка? Або відбулися домовленості із Зеленським, які включали не появу Тимошенко в ефірі. Ставлю на другий варіант. Бо бачив, як Тимошенко здатна збиратися і буквально переламувати свій хворобливий стан для якихось важливих справ».

«Зрозуміло, що саме Тимошенко здатна була предметно проїхатися по переговорних позиціях Зеленського: вона давно заявляє про капітулянтський характер «Мінська», а в її передвиборчій кампанії була альтернатива «Мінську» у вигляді розширеного «будапештського формату», так що риторика заготовлена. Тому Зеленський цілком міг піти на якісь домовленості. Про що - скоро дізнаємося. Якщо, звичайно, домовленості існують», - додав Кочетков.

ІА "Вголос": НОВИНИ