На Луганщині судитимуть «секретаря виборчої комісії» псевдореферендуму 2014 року.

Про це повідомляє Прокуратура Луганської області.

Обвинувальний акт щодо «секретаря виборчої комісії» незаконного «референдуму» 2014 року в Станично-Луганському районі направлено до суду.

«Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, за фактом участі громадянина України у так званому »референдумі« щодо підтримки »Акта про державну самостійність «ЛНР»«.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в травні 2014 року мешканка Станично-Луганського району спільно з іншими особами, щодо яких є окремі кримінальні провадження, організували та провели незаконний «референдум»на території с. Плотина Станично-Луганського району.

Згідно з функціями »секретаря виборчої комісії«, підозрювана вела облік виборців, видавала »бюлетені«, а також брала участь у підрахунку »голосів« та формуванні протоколу за результатами »голосування«.

Після завершення так званого »волевиявлення« результати голосування були передані представникам »Центральної виборчої комісії «ЛНР»".

Оскільки під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості .

Нагадаємо, у Луганській області до суду направлено обвинувальний акт у справі організаторки псевдореферендуму 2014 року з угодою про визнання винуватості.

ІА "Вголос": НОВИНИ