Літаки міжнародного аеропорту Солт-Лейк-Сіті минулого року зіткнулися з 280 птахами, в тому числі зареєстровано один випадок, коли зграя птахів налетіла на літак, який перевозив 223 пасажирів, і ледь не потрапила в двигун.

Більшість зіткнень із птахами були незначними, але загалом вони завдали шкоди на суму близько 675 тисяч доларів, заявила Кендес Деавіла (Candace Deavila), менеджер з питань дикої природи аеропорту, передає Голос Америки.

Тепер чиновники аеропорту повинні вирішити, як розробити нову пропозицію Федеральної авіаційної адміністрації, яка вимагатиме від аеропортів зробити все можливе, щоб зберегти всю дику природу у радіусі 8 кілометрів від меж аеропорту. Це більш ніж удвічі перевищує поточну вимогу на 3,2 кілометра.

Зміни відбулися після того, як у 2017 році на державному рівні відбулося 14 500 зіткнень літаків з птахами.

Агентство може забрати фінансування для аеропортів, які не дотримуватимуться нового правила. Це включає відмову в дозволах на будівництво для проектів, які б приваблювали птахів та диких тварин.

Як повідомлялося, нова розробка британських і корейських вчених, повністю автономний літальний «робот-пастух», дозволяє управляти польотом птахів, відводячи їх від зіткнення з літаками.

ІА "Вголос": НОВИНИ