На засіданні Священного Синоду Православної церкви України було ухвалено рішення про утворення Управління Переяславсько-Вишневської єпархії Української Православної Церкви з кількох парафій, що вийшли з підпорядкування Московського Патріархату.

Про це повідомляється в журналі №16 засідання Священного Синоду.

"Ухвалили: 1. Як виключення, для парафій, які зі складу Київської, Білоцерківської, Бориспільської єпархій Української Православної Церкви (в єдності з Московським Патріархатом) добровільно бажають приєднатися до Української Православної Церкви (Православної Церкви України) утворити Управління Переяславсько-Вишневської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) у формі релігійної організації (управління), затвердити її Статут та уповноважити митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка Олександра  Миколайовича) на проведення всіх необхідних реєстраційних дій" - повідомляється в журналі.

Також Синод ухвалив рішення призначити митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка) єпархіальним архієреєм, тобто керівником Управління Переяславсько-Вишневської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

Додамо, що Синод УПЦ ухвалив рішення про літургії УГКЦ у Софійському соборі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ