На відміну від авторитарної путінської Росії наша держава є вільною та демократичною, і кожен має право висловлювати свої погляди публічно. І якщо депутат від «Самопомочі» Станіслав Горуна публічно захищає своє право на поїздки в Росію, то так само мусить бути готовий до публічної критики.

Про це ветеран російсько-української війни Богдан Федун, який також є депутатом Львівської районної ради від ВО «Свобода», розповів в етері телеканалу NTA, у програмі «Підсумки».  З Поміж іншого, він прокоментував конфлікт, що виник між ним та львівським каратистом-депутатом Станіславом Горуною, про який вже писав "Вголос". 

"Це не є особистий конфлікт Горуни та Федуна, це є конфлікт ветеранського середовища та спортсмена-олімпійця, а за сумісництвом депутата районної ради. Тому що Горуна, будчи олімпійським спортсменом, міг би показати приклад Усікам та Ломаченкам, і зробити правильні заяви, адекватно підказати Магучіх в чому вона не права", - говорить Богдан Федун. 

За словами ветерана, з початком конфлікту після заяв Горуни та фактів його поїздок в Росію, і він, і партія «Самопоміч», яку він представляє, мали змогу його розв'язати. Проте не скористались нею. 


"Проте замість цього він почав писати «мать вашу» до людей, до суспільства, і зокрема це на свою адресу прийняло й ветеранське середовище. Бо через його вчинки ветерани його сильно хейтили. Помилка не може стати тавром на людині на все життя. Але замість того, аби вийти адекватно вийти з цієї ситуації, він почав битись лобом об стіну і стверджувати що він правий і не збирає ні перед ким вибачатись. І це теж його право«, - констатує депутат від ВО »Свобода". 

Водночас за словами Богдана Федуна, зараз відбувається спроба перевести конфлікт в особисту площину з боку Горуни. Водночас рішуче засудження позиції львівського каратиста є не лише особистою позицією «свободівця», але й усього ветеранського середовища. 

"Але також є право ветеранського середовища публічно говорити про цю ситуацію і публічно засуджувати Станіслава Горуну. Ті юнаки, яких він там тренував, вже досягнули призовний віку. І я не впевнений, чи немає їх з поміж тих 110 тисяч озброєних до зубів російських солдат, які стоять на наших кордонах. Бо в російську армію беруть звідусіль, і з Центральної Росії зокрема", -  підкреслює Федун. 

 

Нагадаємо, сам Станіслав Горуна заявив, що в центральній частині Росії не знають про війну, яку їх держава веде проти України. 

«»Люди у Новосибірську навіть не знали про те, що відбувається біля їхнього західного кордону. Там пропаганда не велася, люди з Центральної Росії не особливо розуміли, що ми воюємо, вони не були в курсі подій, що відбуваються.

І я не їхав ділитися досвідом із бойовиками чи військовими, я їхав працювати з дітьми. Я 18 років займаюся карате та вийшов на топовий рівень, маю певну компетентність у своєму виді спорту. Мені треба ділитися цими знаннями. Я також їздив до Австралії, Канади, Чилі. Об'їздив усю Європу – для мене це не мало політичного підтексту", – цитує Горуну sport.ua.

За словами Федуна, з огляду на високий рівень підтримки росіянами війни проти України та масову російську пропаганду, слова депутата від «Самопомочі» є відверто хибними. 

«Слова про те, що десь там далі від кордону не знають про те, що в нас війна, це абсолютна дурниця. Адже більшість росіян підтримують агресію проти України й анексію Криму. В Росії немає регіонів, де не знають про війну», - підсумував Федун. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ