На Сумщині жінка, мати якої відповідно до офіційної інформації стала другою жертвою коронавірусу в області, заявила, що це неправда.

Про це Альона Приходько написала на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, вона оприлюднила фото довідки з вірусологічної лабораторії ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України», де зазначається, що відбір біометричного матеріалу у 59-річної Олени Грищенко відбувся 29 березня, і результат на наявність коронавірусу в неї був негативний.

Приходько заявила, що не змогла попрощатися з мамою, яка мешкала в селі Козацьке, Конотопського району.

Також вона зауважила, що через «пусті обвинувачення» знайомі припинили з нею спілкуватися, а вона потрапила під «загальне цькування».

Ще донька померлої додала, що голова Конотопської міської ради Артем Семеніхін використовує неперевірену інформацію, сіє паніку в суспільстві, «піариться на чужому горі та розголошує фейки на всю країну».

Семеніхін відреагував на дану заяву та опублікував у Facebook довідку, яка свідчить, що 59 - річна жінка все-таки померла від COVID- 19.

Проте в документах, які оприлюднили сторони конфлікту, різняться певні дані.

Зокрема в довідці від 29 березня, яку надав Семеніхін, зазначається, що біоматеріали у померлої були взяті 28 березня, а результат аналізу свідчив про наявність у жінки коронавірусної інфекції.

Крім того, відрізняються і реєстраційні номери на документах, а от підпис під обома довідками дуже схожий.

Семеніхів зазначив, що планує повідомити правоохоронним органам про даний інцидент.

Нагадаємо, що за словами в.о. директора Сумського обласного лабораторного центру Володимира Збаражського померла заразилася коронавірусом в інфекційному відділенні Конотопської центральної районної лікарні, де перебувала в одній палаті з 78-річною ворожкою із с. Козацьке Конотопського району, яка померла від коронавірусу 25 березня.

Як писав «Вголос», продовження коронавірусного карантину: в Кабміні пояснили, хто залишатиметься вдома найдовше.

ІА "Вголос": НОВИНИ