Міністр закордонних справ України порівняв боротьбу проти війну з Росією із боротьбою з пандемією і підготовкою до нових вірусів.

Про це повідомив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Давосі в рамках проєкту «Вирішуючи твоє майбутнє», передає «Укрінформ».

«Не можна перестати боротися з пандемією, тому що «ми втомилися від того, щоб придумувати нові вакцини». Ви ж не кажете: «Ну, все! Я більше не буду цим займатися! Я втомився викидати гроші». На кону життя людства та у цій війні на кону світовий порядок, яким ми його знаємо. Тому ми повинні інвестувати знову і знову, адже це робить і ворог», – сказав Кулеба.

Міністр закордонних справ України вважає, що вести переговори з російським диктатором немає сенсу, адже Путін не зупиниться і до кінця життя вестиме війни:

«Путін чітко сказав: »Ми не збираємося віддавати те, чого ми досягли". Який сенс говорити з ним?... Я думаю, що він буде вести різні війни, доки не помре.

Нам просто треба зрозуміти одне: ми – не лише українці, а й люди, які захищають певні правила – несемо історичну відповідальність за те, щоб виграти цю війну".

 

ІА "Вголос": НОВИНИ