Згідно з законопроєктом, скорочується перелік вимог при набутті російського громадянства для більш ніж 20 категорій осіб.

Президент Російської Федерації Володимир Путін вніс до Держдуми законопроєкт, який спрощує отримання громадянства РФ для мешканців колишнього СРСР, а також їхніх дітей.

Документом пропонується розширити повноваження президента щодо визначення категорій осіб, які мають право на спрощене набуття російського громадянства.

«Президент Російської Федерації може визначати категорії таких осіб не тільки в гуманітарних, а й у будь-яких інших цілях», – йдеться в законопроєкті.

Згідно з документом, скорочується перелік вимог при набутті російського громадянства для більш ніж 20 категорій осіб, з яких:

  • громадяни колишнього СРСР та їхні діти;
  • учасники держпрограми щодо сприяння добровільному переселенню до РФ співвітчизників, які живуть за кордоном;
  • особи, близькі родичі яких живуть у Росії та є її громадянами;
  • особи, чиї родичі по прямій висхідній лінії постійно проживали на території Російської імперії або СРСР (у межах державного кордону сучасної Росії) та інших категоріях претендентів на російське громадянство.

Нагадаємо, в Російській Федерації висунули нові звинувачення Сполученим Штатам Америки. Керівник МЗС країни-агресорки Сергій Лавров наголосив, що США намагаються спровокувати нібито так звану «маленьку війну» в Україні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ