Агресивні дії Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України та на кордонах варто розглядати у комплексі з іншими її гібридними атаками, мета яких створити наратив щодо слабкості НАТО і заблокувати євроатлантичну інтеграцію України.

Про це він заявив під час спільної з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом пресконференції у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

«Те, що нині відбувається на тимчасово окупованому півострові Крим та на Донбасі, навколо кордонів України та в Чорному й Азовському морях, варто розглядати в комплексі з іншими гібридними елементами, які російська сторона використовує для шантажу й тиску на нашу державу та на демократію», - сказав президент.

За його словами, ідеться, перш за все, про «використання мігрантів, як зброї, створення, створення штучної енергетичної кризи, поширення хвиль дезінформації, здійснення кібератак».

«Дуже показовим є те, що саме перелічені мною виклики - це елементи загального сценарію з дестабілізації в регіоні, в Україні, цілому в Європі. Їх мета — дестабілізувати ситуацію на кордонах з НАТО, створити в суспільстві наратив щодо слабкості НАТО, слабкості союзників, заблокувати євроатлантичну інтеграцію України», - вважає Зеленський.

Нагадаємо, як писав «Вголос», прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон провів розмову з очільником країни-агресорки Володимиром Путіним та заявив, якщо Росія і надалі буде «скаженою і безрозсудною», то на неї очікуватиме надзвичайно жорсткий пакет економічних санкцій.

ІА "Вголос": НОВИНИ