Як повідомляє телеканал «Дождь», відповідний документ сьогодні було розміщено на Офіційному порталі правової інформації.

Раніше таємними відомостями міністерства оборони вважали тільки інформацію про втрати особового складу під час військових дій.

Також Путін зарахував до держтаємниці інформацію про осіб, яких розвідка вивчає в цілях їхнього залучення до сприяння на конфіденційній основі. Спочатку засекреченими були тільки дані тих осіб, які таке сприяння надавали.

Перелік документів, які належать до держтаємниці, було затверджено указом від 30 листопада 1995 року.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи.

22 травня суд обрав затриманим росіянам запобіжний захід – утримання під вартою до 19 липня

Один з військових РФ – Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецпризначення в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську. Другий –капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

Також в опублікованій доповіді Бориса Нємцова «Путін. Війна» йдеться, що в серпні 2014 року в Донбасі загинули не менше ніж 150 російських солдатів. Близько 70 військовослужбовців загинули в січні-лютому під час боїв за залізничний вузол Дебальцевого.

ІА "Вголос": НОВИНИ