На думку міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, президент росії володимир путін уже навряд чи зможе досягти своєї початкової мети – окупації всієї України.

Як повідомляє The Guardian, про це Воллес заявив у четвер на пресконференції за підсумками донорської конференції для України в Копенгагені.

«Вони (росіяни) досі зазнавали невдачі й навряд чи взагалі колись зможуть окупувати Україну. Їхнє вторгнення загальмувало і постійно змінювалося таким чином, що тепер вони лише зосереджені на частині півдня й сходу (України) – далеко не те, що передбачала їхня так звана »спецоперація за три дні", – заявив глава британського Міноборони.

Він нагадав, що повномасштабна фаза війни Росії проти України триває понад 150 днів, і російські сили потерпають від значних втрат у живій силі й техніці.

«Путін вважав, що до серпня, через кілька місяців, ми вже всі знудимось від конфлікту й міжнародна спільнота дрейфуватиме в різні боки. Що ж, сьогоднішній день – доказ протилежного», – додав Воллес, маючи на увазі донорську конференцію.

Крім цього, після закінчення конференції Воллес заявив, що Лондон готовий забезпечити підготовку більшої кількості українських військових, ніж раніше планувалося.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ