Планувала чи ні Росія нападати на Україну? Те, що бачить за пропіареною стратегією ймовірного нападу, розповів в етері «Говорить Великий Львів» на каналі NTA народний депутат п'яти скликань України Тарас Стецьків .

Стецьків припустив, що Байден порекомендує Зеленському, що треба йти на компроміс і виконувати деякі пункти Мінських домовленостей.

«Президент України, якщо він дійсно президент, мав би сказати «Ні». Бо виконання Мінських домовленостей є смертельним для самого факту існування української держави, бо вони були написані в Москві, придумані в кремлі і є інструментом запхати автономний Донбас в тіло України. Я не розумію, чому ми не можемо вилізти з цього зашморгу. Але треба наважитися і сказати, що Мінські домовленості не можуть бути виконані в такому вигляді, в якому вони написані. І це має сказати українська сторона», – каже народний депутат п'яти скликань.

За словами Стецьківа, Путін не збирався нападати.

«Він не є божевільним карликом, він – прагматичний КГБіст. І він розуміє, що, якби напав, то моментально консолідував би проти себе Україну і Захід. А його політика є протилежною – він розриває, робить лінії розломів в Україні та Заході. Він множить ці розломи. Тому наступу Путін не планував. Це був блеф. Але це не означає, що завтра він не нападе. А сьогодні була гра на нервах. Якщо Байден і Захід не розгадали його гри, то це означає, що вони слабкі. Тому повністю підтримую твердження, що наша держава повинна обрати стратегію і філософію опори на власні сили», – підсумував Тарас Стецьків.

ІА "Вголос": НОВИНИ