Президент Франції Еммануель Макрон та глава РФ Володимир Путін під час телефонної розмови обговорили можливість проведення наступного саміту нормандському форматі.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зазначається, що розмови лідерів двох країн відбулися з ініціативи Макрона.

Відомо, що Володимир Путін «знову акцентував доцільність його (саміту - ред.) ретельної підготовки, що дозволило б виробити нові кроки в контексті повного виконання мінських угод».

У повідомленні йдеться, що домовленість про те, що відповідна робота буде продовжена помічниками лідерів та міністерствами закордонних справ досягнута.

Також у Кремлі заявили, що «від Києва потрібна безумовна реалізація всіх домовленостей, досягнутих в »нормандському форматі« та в контактній групі».

«Насамперед, це стосується розведення сил і коштів на двох узгоджених ділянках лінії зіткнення біля населених пунктів Золоте і Петровське, а також імплементації в українське законодавство »формули Штайнмайера", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у суботу, 19 жовтня, під час телефонної розмови з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент РФ Володимир Путін назвав свої умови для проведення саміту «нормандської четвірки».

Також Меркель і Путін обговорили підготовку до саміту.

ІА "Вголос": НОВИНИ