Колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що президент РФ Володимир Путін погрожував йому ракетним ударом під час надзвичайного дзвінка напередодні вторгнення в Україну.

Про це повідомляє BBC.

Тодішній прем'єр-міністр сказав, що Путін сказав йому, що це займе «всього хвилину».

Коментар Путіна було зроблено після того, як Джонсон попередив, що війна стане «повною катастрофою» під час «дуже довгої» розмови у лютому 2022 року.

Подробиці цього обміну розкрито в документальному фільмі ВВС, в якому розглядається взаємодія Путіна зі світовими лідерами.

Джонсон попередив Путіна, що вторгнення в Україну призведе до західних санкцій та збільшення присутності військ НАТО на кордонах Росії.

Він також намагався стримати військові дії Росії, заявивши Путіну, що Україна не вступить до НАТО у найближчому майбутньому.

«У якийсь момент він погрожував мені й сказав: Борисе, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину. Весело», - сказав Джонсон.

За словами Джонсона, президент Путін був дуже фамільярний під час «найбільш екстраординарного дзвінка».

Нагадаємо, вночі російські війська обстріляли Харків з С-300. У багатоповерховому будинку зруйновано один під'їзд. ОВА повідомляє про загиблих та постраждалих.

ІА "Вголос": НОВИНИ