Колишній Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що Президент Російської Федерації не очікував рішучих дій Заходу в підтримку України, у зв’язку з можливою ескалацією російсько-української війни.

Про це він заявив в прямому етері програми “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA.

“Путін прорахувався. Він сподівався на нерішучість та безпорадність частини Заходу. Він сподівався, що європейські країни не будуть готові до будь-яких серйозних санкцій. Однак, на сьогодні, такі очікування не виправдались”, - вважає Клімкін

Він аргументує свою позицію нещодавніми подіями, а саме проявами підтримки України західними країнами. Йдеться про постачання британської зброї, додаткових 300 мільйонів на військову допомогу від Америки, допомога у сфері кібербезпеки та заяви канцлера Німеччини про відмову від “Північного потоку” за умови нових наступницьких дій Росії на території України. Клімкін також розповів, які санкції Америка може застосувати для Росії та які наслідки вони матимуть.

“В американців є реальні інструменти впливу на Путіна. По-перше, це санкції щодо Путінського оточення і активів. ФБР має всі дані, які, за політичної волі, можуть їх застосувати. По-друге, це можливість заблокувати всі розрахунки в російських банках доларами. В такому випадку Росія не зможе з легкістю транспортувати нафту та газ. До такого кроку не готові деякі європейські країни партнери, адже це завдасть удару значній частині європейської економіки”, - розповів Павло Клімкін.

ІА "Вголос": НОВИНИ