Про це повідомляють Ведомости.

Зазначається, що президент Росії Володимир Путін затвердив пакет законів про створення на острові Російський у Приморському краї та острові Октябрський в Калінінградській області зон з пільговими умовами для роботи іноземних компаній - спеціальних адміністративних районів.

Документи опубліковані на офіційному порталі правової інформації. Їх прийняла раніше Держдума і схвалила Рада Федерації.

У документах наголошується, що стати резидентами офшорів зможуть тільки зареєстровані за кордоном компанії. Крім цього,  треба буде інвестувати в Росії як мінімум 50 млн руб (близько 800 тис доларів) за півроку після реєстрації в регіонах. Під інвестиціями розуміються вклади в статутний капітал, фонд або внески в майно російських компаній.

Ще однією обов'язковою умовою є те, що перереєстрована компанія повинна бути створена до січня 2018 року, а контролюючі її особи не повинні були змінюватися до січня 2017 року.

У цих спеціальних економічних зонах будуть діяти низькі податкові ставки і пом'якшений контроль.

Отримати доступ до інформації про бенефіціарів резидентів територій зможуть тільки керуюча компанія, контролюючі органи і суди.

Платити податки з прибутку від продажу активів і з отриманих дивідендів не потрібно, з виплачених податок становить 5%.

ІА "Вголос": НОВИНИ