російський президент володимир путін та його війська вже стратегічно програли війну проти України.

Про це повідомляє Sky News.

«Президент путін використав близько 25% потужності своєї армії, щоб завоювати крихітну територію і 50 000 людей загинули або отримали поранення. Будь-яка думка про те, що це успіх росії, є нонсенсом. росія зазнає невдачі. За останні кілька тижнів він може й досягти певних тактичних успіхів. І це може тривати ще протягом наступних кількох тижнів. Але росія програла стратегічно. Це жахлива помилка росії, їй ніколи не взяти під контроль Україну», - сказав начальник штабу оборони Великої Британії адмірал Тоні Радакін.

Він додав, що москва була змушена відмовитися від своїх першочергових цілей щодо захоплення більшості українських міст, і тепер веде тактичні бої.

«Російська машина мліє, і щодня просувається на два, три, п'ять кілометрів. І це важко для України, але це буде довга боротьба. І ми підтримуємо Україну, Україна показала, яка вона насправді мужня. А росія має вразливі місця, тому що в неї закінчуються люди, у неї закінчуються високотехнологічні ракети», - зазначив Радакін.

Він також наголосив, що українці - сміливі люди.

«Вони геніальні люди з точки зору того, як вони дають бій росіянам. Але вони також чесні люди, які кажуть, що насправді їм потрібна допомога», - сказав адмірал.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ