Російське керівництво несе відповідальність за створення штучного голоду в різних регіонах світу, а також за те, що в самій Україні люди подекуди голодують під час цієї загарбницької війни.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на міністра сільського господарства Німеччини Джема Оздеміра.

«Це свідома стратегія володимира путіна, який використовує голод як зброю як в Україні, а також за її межами», – заявив міністр.

Зокрема Оздемір наголосив на тому, що Україна надає до 50% пшениці для Всесвітньої продовольчої програми.

І проблеми з постачанням зерна може стати катастрофою для світу, чого путін і домагається.

«Війна жахлива сама по собі, але це – особливо огидний компонент усередині війни, коли путін використовує голод. Українці знають це зі свого минулого в Радянському союзі. І те, що люди змушені були переживати під час Голодомору, повторюється зараз жахливим чином. Це – цинічна гра», – підкреслив Оздемір.

Ця війна та голод, яким вона загрожує, – штучно створена катастрофа. Треба зробити все, аби війна завершилася і путін вивів з території України свої війська, заявив міністр сільського господарства Німеччини.

Політик також запевнив, що країни «Групи семи» допомагатимуть зараз, у розпал війни, а також після її завершення, коли Україна відновить свою територіальну цілісність і треба буде разом відродити та посилити країну.

Читайте більше на «Вголосі»:

Десна вийшла з берегів та затопила пляж у Чернігові: з'явилося відео з висоти

У фільтраційних таборах окупанти допитують навіть дітей – Андрющенко

Супутник зафіксував на острові Зміїний мітки у вигляді літери «Z» – ЗМІ

 

ІА "Вголос": НОВИНИ