Минулого вівторка низка громад сусідніх до Львова, а саме Сокільників, Дублян, Мурованого, Грибович та Гряди пікетували Львівську міську раду проти насильного приєднання їхніх громад до Львова. Один з учасників акції тримав у руках плакат з написом "Садовий - то львівський Путін".

Якщо не враховувати зв'язки міського голови Львова з російським олігархом Фрідманом та виплату коштів з міського бюджету афілійованим структурам братів Чуркіних (справа ЛАЗу), то може видатися, що Садовий нічого спільного не має з Росією та Путіним.

Проте останнім часом методи боротьби Садового проти навколишніх громад схожі таки на путінську пропаганду Росії під час окупації Криму та Східної України. Пригадуєте, якою була мотивація нападу наших "братнього народу" на Україну? Бо в Україні, мовляв, живе російськомовна община, яку дуже сильно притісняють.

Чомусь ця ситуація нагадала мені теперішні інформвкиди Садового проти сусідніх до Львова громад у питанні створення потенційної Львівської міської ОТГ. Механізм наступний: медіамашина Садового шукає якогось колишнього львів'янина на території сусідньої громади, який дуууууже хоче приєднання того чи іншого населеного пункту до Львова, бо тут йому замало послуг, або через інші міркування. І тут же невідкладно усі масмедіа Садового починають трубіти про дивовижний подвиг "патріота". Більше того, позиція цього колишнього львів`янина ототожнюється з позицією цілої територіальної громади.

Візьмімо для прикладу Сокільники, які станом на сьогодні мають позитивний висновок Львівської ОДА на створення власної ОТГ.

Я нарахував уже три фейковкиди стосовно цієї громади.

Один з них: Громадська організація, яка нібито представляє аж цілий житловий комплекс "Південний" у Сокільниках вирішила, що усі мешканці комплексу хочуть до Львова. Це одразу було розтиражовано у масмедіа Садового як "Частина мешканців села Сокільники готова приєднатися до Львівської ОТГ" (хм, а може ще й зробити референдум як у Криму, а потім ще й імплементувати рішення цього референдуму, проведеного у ЖК?). Ось тільки правда зовсім інша. З'ясувалося, що то не тисяча мешканців комплексу підписалася під цією заявою ГО, а лише один-однісінький керівник, який не є мешканцем Сокільник, а натомість є забудовником. Активний бізнес робить очевидно не лише у Сокільниках, але і у Львові.

Інша побрехенька: екс-нардеп Березюк назвав "мишачею вовтузнею" боротьбу Сокільників за власну ОТГ. Мовляв, то все провокують "управлінці, які своїми діями доводять людей до збурення". Перекладаючи то на просту мову, що то не сокільчани самі протестують проти об`єднання, а керівництво селищної ради. Якби на пікети Сокільників виходили кілька людей, я би може і повірив про "мишачу вовтузню", але коли на власні очі бачив, як через децентралізаційний майдан у Львові, що відбувався упродовж листопада-грудня 2019 року, пройшли кілька сотень сокільчан, то це просто нічим іншим як образою цих людей не назвеш. Ну і звідки взялися більше чотирьох тисяч підписів сокільчан проти приєднання до Львова, невже через вовтузню??? До слова, пан Березюк живе у Сокільниках, але не зареєстрований (мабуть, гордість не позволяє).

Ще одна джинса. Лев Підлісецький, екс-нардеп від Самопомочі, який проживає у Сокільниках з 2006 року, теж стривожився за долю Сокільницької ОТГ. Договорився до того, що обізвав цю громаду неспроможною, а висновки зробив на підставі того, що "о 8 годині ранку він возив своїх дітей до школи до Львова", а також, що "ми з дружиною працюємо у Львові, там же маємо наш сімейний бізнес #чудотур, теща постійно їздить на базар до Львова, розваги та відпочинок також у Львові". Як на мене, робити бізнес на пару з очільником Львова, то одне, а ось здалося би бізнесмену порахувати спроможність проєктованої Сокільницької ОТГ відповідно до Методики формування спроможних громад. Тут уже вміння не так багато.

Ну і ще одна гарна теза, але це вже стосовно м. Дубляни, яке теж хочуть насильно приєднати до Львова. Фейкомети Садового додумалися до того, що написали статтю про те, як чотири тисячі студентів ЛНАУ бадьоро хочуть до Львова. Ось лише фейк було розвінчано дуже швидко. По-перше, з'ясувалося, що у Дублянах зареєтровано лише більше 850 студентів. Мабуть, зрозуміло, що по закінченню навчання майже ніхто не залишиться проживати в Дублянах, оскільки більше 90 відсотків цих студентів є іногородніми. По-друге, підписантами листа щодо приєднання до Львова виступили аж... дві особи. Один з них керівник студентської профспілки, а інший - якоїсь невідомої студентської ГО.

Тому звертаюсь до очільника міської ради Львова. Пане Садовий, припиніть, будь ласка, використовувати методи путінської пропаганди у питанні створення Львівської міської ОТГ. Об`єднану громаду на конфлікті не побудуєш! Так само як Вам не вдасться переламати десятитисячні громади Сокільник, Дублян чи Мурованого! Майте нарешті сміливість приїхати у навколишні до Львова громади та відверто порозмовляти. Якщо справді вболіваєте за "Великий Львів", то не бійтеся втратити свій і без того збанкрутілий рейтинг.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ