Російського актора та режисера Івана Охлобистіна не пустили на жоден із заходів Тижня російського кіно в Лондоні. Прихильник ДНР не зміг потрапити навіть на показ фільму з його участю «Тимчасові труднощі».

Відповідне рішення прийняв парламент Великої Британії, інформують російські ЗМІ, пише LB.ua.

«Я не знаю, чесно кажучи, для мене ця ситуація в новинку в силу геополітичних змін. Тому я вважаю за краще не розбиратися, я живу в середовищі своїх колег, професіоналів, і мені цього цілком достатньо», — цитує Охлобистіна РЕН-ТВ.

Представник актора Максим Брусніцин заявив, що заборона на його появу на заходах «ніяк не пов'язана з українськими активістами», котрі вимагали не пускати Охлобистіна.

Як відомо, 2016 року російський актор і режисер Іван Охлобистін отримав паспорт громадянина терористичної організації “Донецька народна республіка”.

Раніше депутат Верховної Ради України Антон Геращенко звернувся до прем'єр-міністра Об'єднаного Королівства Терези Мей із вимогою відмовити в допуску на територію Британії "мракобіса" Охлобистіна. Він заявив, що дозвіл на в'їзд акторові, котрий підтримує терористів ДНР, буде політично суперечливим і попросив роз'яснити позицію Великої Британії з цього питання.

ІА "Вголос": НОВИНИ