12 серпня юрист з Владивостока Максим Чихунов подав заяву про притягнення до адміністративної відповідальності Путіна за їзду на мотоциклі без шолома під час візиту до Севастополя. Однак «Держінспекція безпеки дорожнього руху» окупованого Севастополя у відповіді на його заяву заявила, що президент РФ Володимир Путін не порушив правила дорожнього руху під час їзди на мотоциклі без шолома у Севастополі 10 серпня.

Про це повідомив Чихунов виданню "Сибирь.Реалии".

У відповіді ДІБДР йдеться, що під час проведення протокольних заходів, спортивних змагань, військових парадів дорожній рух повністю забороняється і норми правил дорожнього руху на учасників протокольних заходів не поширюються.

Чихунов зазначив, що очікував такої відповіді, але він з нею не згоден, оскільки ДІБДР не дала посилання на нормативно-правовий акт, що регулює правила під час протокольних заходів. Він збирається оскаржувати відповідь ДІБДР і впевнений, що закону повинні дотримуватися всі жителі країни, незалежно від їхнього статусу.

Нагадаємо, що Путін 10 серпня відвідав окупований Крим, де взяв участь у міжнародному байк-шоу “Тінь Вавилона”, організованому мотоклубом “Нічні вовки”.

ІА "Вголос": НОВИНИ