«Малолітні дівчата, які публічно принижували та били своїх жертв, фільмуючи все на камери, не думали про наслідки своїх дій. Однак спрацював принцип невідворотності кримінальної відповідальності, відповідно до якого особи, в протиправних діях яких є склад злочину, повинні нести відповідальність», - зазначають у поліції.

Правоохоронцям відомо про три факти, в яких фігурують п’ять неповнолітніх дівчат, але розслідування триває в межах одного кримінального провадження. Поки всі вони отримали підозру про вчинення кримінального правопорушення.

Як уже писав Вголос, відео публічного побиття школярок викликало неабиякий резонанс у суспільстві. Зокрема, у присутності своїх знайомих дівчата двічі знущалися зі своїх жертв біля торгового центру в Чернігові, а одного разу побили дівчинку біля під’їзду.

Поліція встановила особи всіх учасників інциденту. Йдеться не лише про тих, хто бив дівчину, а й про свідків, які не припинили знущання.

Під процесуальним керівництвом прокуратури поліція розслідує кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб), яке карається обмеженням волі до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ