Будинок воїна, який постав замість Російського культурного центру на вулиці Короленка у Львові, досі не функціонує, втім уже до Великодня ситуація може змінитися.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив Олег Височанський, ветеран російсько-української війни.

«Будинок був зданий в експлуатацію, але там ще багато роботи — і котельню потрібно зробити, і угоди перескласти на постачання світла та водовідведення… Тобто, будинок ще не готовий до експлуатації як такий. Гадаю, що за місяців два, можливо до Великодня, питання вирішиться. Це залежить від фінансування», — пояснив він.

Утім, проблема не лише у фінансуванні, розповів воїн, але й у тому, що наразі немає затвердженої концепції, а в середовищі бійців і ветеранів війни на Донбасі дотепер тривають суперечки, що ж там насправді має бути — музей, приміщення для зустрічей чи поєднання одного й іншого.

«Має бути створена концепція. Збираємось, обговорюємо, на основі цього складаємо положення, затверджуємо його і працюємо. До цього має долучитись і комунальне підприємство «Доля», і ветерани, і волонтери, і діючі військові», — додав Олег Височанський.

Більше — у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ