Верховна Рада не змогла розглянути відтермінування застосування програмних реєстраторів розрахункових операторів (касових апаратів) для фізичних осіб-підприємців.

На спеціально призначеному для цього позачерговому засіданні не вистачило голосів, щоб поставити відповідний законопроєкт на порядок денний.

Як повідомляє «Радіо Свобода», за включення проєкту закону 6376 до порядку денного проголосували 102 людини, проти – один, четверо утрималися, 33 парламентарі не голосували.

«Згідно зі статтею 96 Регламенту, на пленарному засіданні... розглядаються лише законопроєкти, включені до порядку денного сесії Верховної Ради. Так як ми не набрали 226 голосів за включення до порядку денного сесії Верховної Ради дев'ятого скликання законопроєкту 6376, то, відповідно, ми не можемо розглядати його на нашому позачерговому засіданні. Тому позачергове засідання Верховної Ради України оголошую закритим», - сказав Корнієнко.

Додамо, що парламент відклав застосування РРО з 1 квітня 2021-го на 1 січня 2022 року для фізичних осіб-підприємців, дохід яких протягом року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати.

До слова, сьогодні під Радою сталися сутички між учасниками акції протесту ФОПів і правоохоронцями. 

Протестувальники перекрили вулицю Грушевського. Правоохоронці відтіснили їх з дороги. Під час протидії одного з найактивніших протестувальників винесли за руки й ноги. Очевидці повідомляють, що сутички відбуваються не тільки біля Верховної Ради, а в усьому Урядовому кварталі. На площі біля Парламенту зібралося приблизно 500 людей. Про потерпілих інформації немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ