За відповідне рішення проголосували 234 народних депутати, передає кореспондент «УНН».

Законопроект надає визначення електронній торгівлі та інтернет-магазинам - це господарська діяльність у сфері електронної купівлі-продажу, реалізації товарів дистанційним способом покупцю шляхом вчинення електронних правочинів із використанням інформаційно-телекомунікаційних систем

Інтернет-магазин – засіб для представлення або реалізації товару, роботи чи послуги шляхом вчинення електронного правочину.

Передбачається, що на операції в інтернет-магазинах поширюється дія закону про захист прав споживачів. Зазначається, що інтернет-магазин зобов’язаний надати покупцю касовий чек після здійснення покупки.

Розрахунки у сфері електронної комерції можуть здійснюватися з використанням платіжних інструментів, електронних грошей, шляхом переказу коштів або оплати готівкою з дотриманням вимог законодавства щодо оформлення готівкових та безготівкових розрахунків, а також в інший спосіб, передбачений законодавством України.

Крім цього визначається такий порядок використання персональних даних. Зазначається, що Використання персональних даних у сфері електронної комерції може здійснюватися у разі створення суб’єктом електронної комерції умов для захисту таких даних.

ІА "Вголос": НОВИНИ