Парламент створив тимчасову спеціальну комісію з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України.
Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Рішення підтримали 316 народних обранців.

Зазначається, що ТСК створена для протидії можливим загрозам національним інтересам України під час підготовки та здійснення заходів, направлених на деокупацію та реінтеграцію окупованих територій.

За необхідності комісія буде проводити закриті засідання, але не рідше одного разу на місяць. У таких засіданнях братимуть участь представники президента, уряду, Міноборони, Збройних сил, правоохоронних та розвідувальних органів.

Також будуть формуватись рекомендації щодо стратегічних та невідкладних заходів, направлених на відновлення територіальної цілісності України.

До складу комісії увійшли 12 депутатів. Очолив ТСК голова фракції «Голос» Сергій Рахманін, заступником став Олександр Корнієнко, заступник голови фракції «Слуга народу».

Також до складу ТСК увійшли: від «Слуги народу» — голова фракції Давид Арахамія, Богдан Яременко, Максим Ткаченко, Мар'яна Безугла, Ігор Герасименко, Олександр Завітневич та Микита Потураєв; від «Європейської солідарності» — Ірина Геращенко; від «Батьківщини» — Сергій Соболєв, від групи «За майбутнє» — Дмитро Лубінець.

Представників «Опозиційної платформи — за життя» у комісії немає.

Нагадаємо, Верховна рада створила Тимчасову слідчу комісію з розслідування зміни власників телеканалів.

ІА "Вголос": НОВИНИ