Рада Безпеки ООН схвалила реформу механізму миротворчих операцій, що проводить міжнародна організація. Вони повинні проходити «відповідальніше, прозоріше і ефективніше», підкреслюється в резолюції, одноголосно прийнятій членами Радбезу в середу, 20 вересня, – передає Deutsche Welle.

Документ також передбачає більш активну участь Африканського Союзу в таких місіях – щоб досягти «найвищої дієвості та результативності». На даний момент «блакитні каски» ООН перебувають переважно в Африці і країнах Близького Сходу.

За словами прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, яка брала участь в засіданні Радбезу, для ефективного планування миротворчих місій слід «чітко уявляти, чого саме вони повинні досягти». У свою чергу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зажадав прийняття «африканських рішень для африканських проблем» і закликав активніше залучати Африканський Союз до миротворчих операцій ООН.

Бюджет миротворчих операцій ООН на 2017/2018 роки становить 6,8 млрд доларів. Резолюція, прийнята Радою Безпеки, передбачає часткове фінансування операцій Африканського Союзу із внесків ООН.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ