І це був той момент, коли в тендітної Наталі на очах виступили сльози. «Коли я побачила це відео, — пізніше сказала вона, — воно настільки мене від цього всього відволікло. І це, напевно, найбільша така насолода. І жодні премії не можуть взагалі порівнятись із тим почуттям, коли ти бачиш такі відео».

А після того, як дівчинка в прямому ефірі на весь Львів проспівала уривок пісні «When I met you» додала: «думаю, якщо у нас зростають такі діти, то в Україні не може бути все неідеально... Такі моменти врятують світ».

А найсмішнішим був момент, коли у Віки спитали, якою є її улюблена пісня у виконанні Онуки, а та сказала «п’ята».  І, справді, навіщо ті назви, якщо музика говорить сама за себе.

В ефірі Ната також розповіла про те, що ж спонукало її до створення українського електронного етногурту. Про дідуся, який створив для неї першу сопілку і навчив на ній грати, про те, що створення Онуки присвячене саме йому.

Розповіла про себе. Про те, що грає на ковицях, окарині, свистульках, омнікорді та вчиться грати на дивовижному і складному інструменті під назвою «терменвокс». Та додала, що «скоріш сопілкарка, ніж співачка чи музикант».

Заінтригувала тим, що восени на слухачів та фанатів гурту чекає сюрприз, зіграти який Наталя мріяла дуже давно.

Поділилась власними спостереженнями ONUKA й про культуру: «Зараз якийсь розквіт, ренесанс українських артистів… Кожного дня, дякуючи Богу, як гриби, з’являються нові артисти».

Розповіла про конкурсний відбір до фестивалю SZIGET, в якому Онука разом з іншими 7-ма гуртами бере участь. Про «The Maneken» друга-конкурента та про те, що дуже б раділа навіть, якщо не вони представляли Україну на SZIGET, а «The Maneken», бо «Onuka», по суті, спільна творча дитина Наталі та Євгенія Філатова. «Я ніколи не загадую наперед. Как суждено, так и будет».

ІА "Вголос": НОВИНИ