Відправлення ВРУ на карантин прекрасно вписується в план, який ще не прийнято, але давно обговорюється в Офісі президента

Про це в інтерв'ю «Вголосу» сказав політтехнолог Олександр Кочетков.

«Дійсно, депутати хворіють. Дійсно, голосувати у ВРУ є за що. Але в Офісу президента немає впевненості, що збереться достатня кількість депутатів, щоб протягнути те, що їм потрібно. Зокрема, якусь постанову, яка розблокує мінський процес тощо. Якщо нема переконаності – то й не треба намагатися, так вважає Офіс президента. Тому Раду і розпустили, аби не було спокуси», - зазначив Кочетков.

З іншого боку, каже політтехнолог, те, що ВРУ розпустили – достатньо резонансна подія. І вона прекрасно вписується в план, який ще не прийнято, але давно обговорюється в Офісі президента:

«Це – план щодо необхідності переносу виборів на невизначений термін. Вони навіть говорять про певну цифру – 6000 і більше нових хворих на коронавірус за добу. Якщо так станеться – можуть впровадити жорсткіший карантин і відтермінувати вибори через загрозу поширення епідемії. Є й інший варіант – що відразу після виборів треба посилювати обмеження. Так чи інакше, розпуск ВРУ певним чином готує українців до ухвалення якогось із рішень. Все вирішує Зеленський, а він ще не визначився, який сценарій обрати. Коротше кажучи, захворюваність серед депутатів є, але Раду розпустили скоріше з прицілом на майбутні політичні події!».

Більше про це читайте у статті: Верховна Рада: від «турборежиму» до… «турбокарантину»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ