Увечері 2 листопада російські військові з Бєлгородської області росії обстріляли Харків. Обстріл здійснювався модифікованими ракетами зенітного ракетного комплексу С-300.

Про це повідомляє Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА.

«Вчора близько 23:00 ворог завдав удару 3 ракетами, попередньо ЗРК С-300, по м. Харків. У Київському районі 1 ракета пошкодила господарську будівлю та тролейбус, решта ракет влучили в землю. Попередньо, без постраждалих», – написав Синєгубов.

З його слів,  протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали мирне населення прилеглих до лінії зіткнення та кордону з рф територій.

Обстрілювалися міста Куп'янськ, Вовчанськ, смт Дворічна та інші населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів. Пошкоджені житлові будинки, громадські споруди, сталися пожежі.

«За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, минулої доби в м. Куп'янськ під обстрілом загинула 82-річна жінка. В Куп'янському районі 1 людина госпіталізована з пораненнями. У Чугуївському районі зазнали поранень 5 мирних мешканців», – зазначив голова ОВА.

Також  Олег Синєгубов повідомляє, що на деокупованих територіях області триває розмінування. За добу спеціалісти ДСНС знешкодили 754 вибухонебезпечних предметів.

Втім, мінна небезпека в області залишається дуже високою.

2 листопада біля с. Олександрівка Богодухівського району в полі на міну наїхав комбайн. 37-річний комбайнер госпіталізований з пораненнями.

Біля с. Гракове Чугуївського району на міні підірвався трактор. На жаль, 45-річний тракторист загинув. 

Як писав «Вголос», 1 листопада в с. Петропавлівка Куп'янського району Харківської області ,внаслідок російського обстрілу поранення отримала мати 25 років та 2 дітей – 4-річний хлопчик та 6-річна дівчинка.

ІА "Вголос": НОВИНИ