Сьогодні зранку, 12 липня, російські окупанти завдали ракетного удару по Миколаєву. Відомо, що обстріли рашисти здійснили з тимчасово окупованої території Херсонської області.

Про це розповів очільник Миколаєва Олександр Сєнкевич.

За його словами, орки застосували системи С-300 та РСЗВ.

«...Рашисти гатили по Миколаєву системами С-300 та РСЗВ із території тимчасово окупованої Херсонщини», - сказав Сєнкевич.

Міський голова також розповів про наслідки ударів. Зокрема, один двоповерховий будинок згорів ущент, а у довколишніх будівлях зафіксовані пошкодження від уламків та ударної хвилі. Ще в одній п’ятиповерхівці хвіст ракети пробив перекриття від 5 до 3 поверху.

«Ущент зруйнований корпус однієї з миколаївських шкіл. Також в інших корпусах закладу побиті вікна і двері. Пошкоджень зазнали й дві лікарні. В них вибиті вікна, у деяких приміщеннях обвалилась стеля. Схожі руйнування у приміщеннях банку та пошти», - повідомив мер.

Крім того, внаслідок обстрілів пошкодження зазнав громадський транспорт - 5 тролейбусів не підлягають відновленню.

«Поцілили ракети і на територію рибного підприємства. Там зруйновані будівлі та транспорт...», - додав Сєнкевич.

Вголос раніше писав, що сьогодні зранку на місто Миколаїв летіло 19 ворожих ракет. Вони влучили у дві медичні установи та житлові будинки. За попередніми даними, обійшлося без жертв. 

ІА "Вголос": НОВИНИ