На американській авіабазі «Рамштайн» у німецькій землі Рейнланд-Пфальц розпочалось восьме засідання Контактної групи з питань оборони України.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми, 50 держав, є сповнені рішучості підтримати Україну стільки, скільки треба.. . путін не розраховував на рішучість і України, … і нас. Це вирішальний момент для України та всього світу», - заявив, відкриваючи зустріч, головуючий на ній міністр оборони США Ллойд Остін.

Участь у засіданні беруть глави оборонних відомств близько 50 країн, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії генерал Марк Міллі і міністр оборони України Олексій Резніков.

Присутні вшанували пам’ять жертв катастрофи гелікоптера в Броварах.

«Україна надихнула світ, а в росії тим часом вичерпуються боєприпаси. Вона понесла значні бойові втрати» -  повідомив Міністр оборони США Ллойд Остін під час засідання «Рамштайн».

Він наголосив, що москва зараз звертається до своїх небагатьох партнерів, які у неї залишилися, щоб поповнити запаси для свого трагічного і непотрібного вторгнення, але навіть Іран і Північна Корея не визнають, що вони здійснюють постачання росії.

«Просто порівняйте це з величезною підтримкою вільної та суверенної України, представленою в цій залі» - додав Міністр оборони США Ллойд Остін

Читайте також у «Вголосі»: Україна отримає від США додаткову допомогу: що саме входить в пакет

 

ІА "Вголос": НОВИНИ