Російського окупанта, який вбив мирного жителя села Андріївка на Київщині, вирахували за допомогою селфі. Вбивця вкрав телефон в одному з будинків і активно фотографувався на нього.

20-річний російський окупант Данііл Фролкін залишив у вкраденому телефоні свої селфі, які він зробив у селі Андріївка на Київщині у березні 2022-го. Ці фото дозволили ідентифікувати його особу та розкрити вбивство мирного жителя, яке він міг вчинити.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо». 

Фролкін разом із іншими військовими відібрав телефон у місцевого подружжя Тетяни та Леоніда. Російський солдат якийсь час користувався цим телефоном, зокрема робив селфі та спільні фото з іншими військовими. Але перед втечею він видалив фото і залишив телефон у селі. За кілька тижнів родині вдалося відновити видалені файли і знайти фото з обличчям Фролкіна та інших російських окупантів. 

У процесі розслідування «Слідства.Інфо» обличчя Данііла Фролкіна впізнав місцевий житель Василь Царик, який був свідком вбивства односельця Ігоря Єрмакова. Він підтвердив, що саме Фролкін 2 березня здійснив постріл у голову чоловіку, який стояв на колінах. 


Праворуч — Ігор, якого у березні 2022-го застрелили в Андріївці Київської області / Світлини з сімейного архіву родини Ігоря та Тетяни

«І тоді бачу, його (Ігоря Єрмакова — ред.) на коліна поставили. Далі пролунав постріл. Він упав. Але у той момент я ще не знав, що убитий — то Ігор», — розповів Василь Царик. Свідок добре запамʼятав обличчя вбивці, зокрема характерні татуювання та руках та шиї. Ідентичні татуювання є у Фролкіна.

У червні Офіс генпрокурора України оголосив Даніілу Фролкіну підозру у вбивстві мирного жителя Андріївки.

 

Як писав Вголос, в поліції назвали нову кількість жертв російських окупантів на Київщини

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ