Російські війська станом на 16 березня продовжують підривати снаряди та міни на території ЗАЕС.

Про це повідомив «Енергоатом» у своєму Телеграмі.

«Станом на ранок 16 березня на території станції знаходиться близько 50 одиниць ворожої техніки та безліч російських військових, багато вибухівки та зброї. Окупанти продовжують підривати на території станції снаряди та міни, що не розірвалися, коли вони її обстрілювали. Вибухи чути далеко за межами майданчику АЕС», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі 6 енергоблоків Запорізької АЕС обслуговуються українським персоналом, зміни мають можливість ротації.

Формально загарбники не втручаються в роботу АЕС, проте всі технічні рішення персонал вимушений погоджувати з командиром загарбників.

"Працівники станції перебувають під сильним психологічним тиском з боку агресора, весь персонал по прибутті на станцію ретельно перевіряється озброєним ворогом. Внаслідок цього ядерна та радіаційна безпека – під загрозою», - підкреслили в НАК «Енергоатом».

 

Раніше «Вголос» повідомляв, у середу, 16 березня, російські війська продовжили зазнавати великих втрат. Українські зенітні ракетні війська зуміли підбити та потопити на півдні країни два винищувачі рашистів.

Також ми писали, російські окупанти влаштували погром у міській раді Бучі і захопили співробітників та волонтерів.

Вчора ввечері окупанти влаштували погром в адміністративній будівлі Бучанської міської ради і взяли в полон співробітників і волонтерів, які до останнього під обстрілами допомагали жителям міста.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ