російські загарбники вже вкорте скинули заборонені фосфорні бомби. Цього разу на Київщині.

Російські війська ввечері 22 березня застосували над північно-західною околицею Києва заборонені фасфорні боєприпаси. Орієнтовна зона ураження – Гостомель-Ірпінь.

Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

«Орієнтовна зона ураження – Гостомель-Ірпінь. Використання таких видів зброї військами ворога проти мирного населення є злочином проти людяності та порушенням Женевських конвенцій 1949 року», – йдеться у повідомленні.

 

Раніше окупанти вже застосовували такі бомби у Краматорську. Про це у Facebook розповів перший заступник керівника патрульної поліції Києва Олексій Білошицький.

«Чергове застосування фосфорних боєприпасів в Краматорську. Заборони і конвенції — то для цивілізованого світу. А орки прийшли »асвабаждать«. І »асвабаждать« вони вміють тільки так.  Але ви будете палати, як палає цей фосфор», — зазначив Білошицький і опублікував відео на підтвердження використання Росією забороненого озброєння.

 

Нагадаємо, білоруське МЗС заявило, що кількість українських дипломатів в Білорусі буде скорочено і вони повинні покинути територію республіки протягом 72 годин. Окрім цього, Білорусь закриває українське консульство в Бресті.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ