Нова книга складається з кількох розділів на різні теми: суспільно-політичні, питання мови, спорт у Львові, визначні українці та спалах лівосоціальних рухів на Заході

“Куди мчить експрес?”: міжнародний гросмейстер Адріан Михальчишин презентував книгу, яка стала продовженням попередньої однойменної збірки статей, що вийшла друком у 2018 році. Нова книга складається з кількох розділів на різні теми: суспільно-політичні, питання мови, спорт у Львові, визначні українці та спалах лівосоціальних рухів на Заході. Сам ж автор визначає зібрання цих текстів як книгу своїх роздумів та оцінок. Не оминув він і теми Російсько-Української війни.

«Я оцінюю »рашизм", як сам по собі. Що то є сучасна форма фашизму і найбільш небезпечна, яка є в сучасному часі. Тому що дуже багато підтримки в різних країнах через різні лівацькі структури, через різні правонаціоналістичні формування , які чомусь також підтримуюють ось цей рашизм і є кілька статей на ту тему і про російську культуру і її згубний вплив на нашу культуру і взагалі наше суспільство," - сказав український шахіст, гросмейстер, легенда українських та світових шахів Адріан Михальчишин. 

Презентація книги відбулась у Львівському шаховому клубі. Впродовж зустрічі з автором присутні змогли дізнатись більше деталей про нове видання та поставити запитання Міжнародному гросмейстеру. 

На зустрічі помітили чимало знаних та поважних гостей, які відзначають, що Адріан Михальчишин пропонує своїм читачам не лише  тексти філософського та історичного спрямування, але й глибоко аналітичного. Водночас вказують на непересічність особистості автора, гостроту й актуальність його поглядів.

«Книжки, яка охоплює не лише проблеми України, але й сучасного суспільства. Він підкреслює своїми спостереженнями стан сьогоднішнього суспільства, Водночас виражає тривогу тим станом і вміє тонко відобразити ту думку: що ж нас чекає, нашу європейську цивілізацію,» - повідомив Степан Давимука доктор економічних наук, професор, народний депутат України IV-VI скликань

«Він останніми роками постав як добрий аналітик суспільно-політичних процесів, які відбуваються не тільки в Україні, але й у світі. І властиво, що мені подобається в його мисленні він, як шахматист розставляє по-суті все на місця, спробує розуміти деталі, а потім ті деталі складає в одне ціле,» - поділився священнослужитель, доктор богослов`я та патристичних наук УГКЦ о. Юстин Бойко

Після презентації усі охочі мали змогу отримати книгу з автографом автора. Усі виручені кошти спрямують для благодійного фонду «Янголи Азову»

ІА "Вголос": НОВИНИ