Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон про більшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими й апеляційними судами.

Про це свідчать дані у картці проєкту “Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами” (№5304) на сайті Верховної Ради.

У ній зазначається, що 22 червня закон повернуто з підписом Голови ВР і направлено на підпис Президентові.

Документ вносить зміни до додатків №№3 та 7 закону про держбюджет-2021. Видатки за «суддівською» статтею  збільшуються на 600 мільйонів гривень. Водночас на цю ж суму скорочується фінансування програми «Підготовка та участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх».

Таким чином, після перегляду бюджетних призначень цьогорічні асигнування на державну судову адміністрацію зростуть до 16 мільярдів 253 мільйонів гривень. Видатки на підготовку олімпійців, паралімпійців та дефлімпійців, відповідно, скоротяться до 1 мільярда 760 мільйонів.

Автори закону зауважують у пояснювальній записці, що заявлене фінансове забезпечення системи правосуддя становить лише 38,4% від потреби.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ