Україна не потребує зміни назви, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Про це він сказав на брифінгу, коментуючи заяву речника української делегації Тристоронньої контактної групи Олексія Арестовича про зміну назви держави на «Русь-Україна».

«Іноді краще жувати, ніж говорити. Дійсно, Україна сьогодні потребує змін, потребує реформ, але точно вона не потребує зміни назви. Ми з вами живемо в державі Україна. Я думаю, що це влаштовує 99 відсотків наших громадян», – сказав Разумков.

Спікер зазначив, що інформації про те, що в Офісі президента готують законопроєкт про перейменування, у нього немає.

«Я впевнений, що гратися з назвою країни, з назвою держави, тим більше намагатися на цьому, вибачте за сленг, якось хайпонути, це – точно не державницька позиція. Я не знаю, в якому стані люди дають коментарі», – додав Разумков.

Раніше скандальний речник української групи ТГК Олексій Арестович висловив ідею про зміну назви «Україна» на «Русь-Україна». Також він запропонував називати війну на Донбасі «русько-російською».

За його словами, Росія вкрала для себе історію України, привласнила українські досягнення. Тому Україна повинна боротися за спадщину Київської Русі та вже перемагає на міжнародному рівні.

«Перехоплення спадщини Київської Русі - це головне, що нам потрібно зробити. Це набагато важливіше танків. Поки ми рухаємося в правильному напрямку», - сказав він.

Арестович додав, що треба змінити назву самої України.

«Треба у них відібрати бренд «російських» врешті-решт. Я борюся над тим, щоб ми називали війну правильно, наприклад, російсько-російська війна. Зараз же йде російсько-російська війна. Так щоб потролити по-справжньому, русько-російська. Русь - це ми. Руси, русини. Я б змінив назву держави, назвав би нас Русь-Україна, подвійну назву зробив би. Ми працюємо над цим. Це закрило б тему зрештою», - пояснив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ