7 жовтня голова Верховної Ради Дмитро Разумков зустрівся з главою МЗС Латвії Едгаром Рінкевичом та подякував йому за підтримку України, зокрема у питаннях територіальної цілісності та суверенітету.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Разумкаов заявив, що Україна вдячна Рінкевичу як представнику Латвії за послідовну позицію щодо російської агресії на Сході України і анексії Криму, а також у питаннях ПАРЄ.

Також він високо оцінив позицію Латвії і її парламентської делегації щодо рішення ПАРЄ про повернення російської делегації до складу Асамблеї. У цьому контексті Разумков відзначив організацію засідання у Ризі за участю парламентаріїв країн Балтії, Грузії, Польщі, Великої Британії, України, Швеції і Данії щодо подальших дій у зв’язку з таким рішенням Асамблеї.

Голова парламенту подякував латвійській стороні і за надання значної допомоги з реабілітації українських військових, поранених у боях на Сході України. Він також відзначив допомогу Латвії в організації відпочинку для дітей із сімей військовослужбовців, чиї батьки загинули або зазнали поранень під час АТО/ООС.

«Ми намагаємося завершити війну і докладаємо максимум зусиль задля повернення наших людей», – наголосив український спікер.

У свою чергу, глава МЗС Латвії відзначив високий рівень співпраці між вертикалями влади в Україні та високий темп законодавчих змін.

Як писав «Вголос», міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич вважає, що Європейський Союз має зберігати запроваджені проти Росії санкції до повного виконання нею Мінських домовленостей.

ІА "Вголос": НОВИНИ